Sirup iz bezgovih cvetov

Sirup iz bezgovih cvetov s sladkorjem za izdelavo sirupa iz bezgovih cvetov in zelišč Wiener Zucker. Osvežilen sirup, z okusom bezgovih cvetov, ki ga mešamo z vodo.

sirup iz bezgovih cvetov

 

 

Potrebujemo:

15 – 20 bezgovih cvetov, 1 kg sladkorja za izdelavo sirupa Wiener Zucker, 3/4 l vode

1kg sladkorja za izdelavo sirupa raztopimo v 3/4 litra vroče vode, zavremo in kuhamo tako dolgo, da tekočina postane bistra. S tako pripravljeno sladkorno raztopino prelijemo cvetove in jih za 48 ur postavimo nahladno.

Sirup odcedimo, 3 minute pokuhamo, vročega nalijemo v sterilne steklenice, jih zapremo in hranimo v hladnem prostoru.

Ko steklenico s sirupom odpremo, jo moramo hraniti v hladilniku in sirup porabiti čim prej.

Razredčimo ga z vodo v razmerju 1 del sirupa + 6 delov vode

sirup iz bezgovih cvetov

 

Sladkor za izdelavo sirupa Wiener Zucker je izdelan iz skrbno odmerjene mešanice finega kristalnega sladkorja in citronske kisline ter kot ustvarjen za preprosto izdelavo zdravih sirupov iz bezga, melise, mete ali kakšnih drugih aromatičnih rastlin in zelišč. Brez dodanih konzervansov, barvil in arom.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email