Polnjene piščančje prsi

Polnjene piščančje prsi s skuto in špinačo. Okusna kombinacija, ki prepriča ljubitelje perutnine s sočnostjo. Piko na i pa doda rdeča mleta paprika.

Video recept

Potrebujemo (za 2 osebi):

1 očiščene cele piščančje prsi, 50 g sveže špinače, 50 g skute Pomurskih mlekarn, sir Livada Pomurskih mlekarn, maslo Pomurskih mlekarn, tekoča smetana Pomurskih mlekarn, sol, poper, mleta rdeča sladka paprika

Postopek priprave:
1. Piščančje prsi operemo, osušimo s papirnato brisačko in razdelimo na dve krili.
2. Špinačo očistimo, operemo in blanširamo v slanem kropu.


3. V ponvi raztopimo za oreh masla, dodamo blanširano špinačo, solimo in popramo. Ohladimo in dodamo skuto ter dve žlici tekoče smetane.


4. Medtem naredimo zareze na obeh krilih piščančjih prsi. Prsi solimo ter jih položimo na peki papir na katerem se bodo pekle. Zareze napolnimo najprej z naribanim sirom, nato še z mešanico špinače in skute.

5. Čez prsi posujemo grobo nariban sir Livada ter posujemo z mleto rdečo sladko papriko.


6. Pečemo v pečici najprej 15 minut pri 200 °C, da postanejo prsi po vrhu lepo zapečene, nato jih grobo zavijemo v peki papir, temperaturo pečice pa znižamo na 180 °C. Tako jih pečemo še naslednjih 30 minut. Tik pred koncem pa jih nazaj odkrijemo iz peki papirja in jih hrustljavo zapečemo.


7. Še vroče jih predenemo na servirni krožnik. Zraven dodamo rezino pomaranče in nekaj črnih oliv.

polnjene piščančje prsi
Print Friendly, PDF & Email