Skutno – tunina gnezdeca

Prigrizek iz listnatega testa, ki popestri vsako pogostitev.

za 8 gnezdec

1 zavitek listnatega testa, 300 g nepasirane skute, 100 g ribane mozzarelle, 100 g ribanega parmezana, 80 g tune v olivnem olju, 1 jajce, sol, zelen pesto, črne olive, češnjev paradižnik, mešanica italijanskih začimb

Priprava:

  1. V skledi zamešamo skuto, mozzarello, parmezan, tuno in jajce.
  2. Rahlo solimo.
  3. Iz listnatega testa izrežemo 8 enakih krogov in jih postavimo v pekač za muffine. Krog naj ne bo večji od vdolbine v pekaču.
  4. Vsako gnezdece nadevamo s skutno – tunino mešanico.
  5. Na vrh v vsako dodamo kavno žličko zelenega pesta in po eno črno olivo. Posujemo z mešanico italijanskih začimb.
  6. Postavimo v predhodno ogreto pečico na 200 stopinj Celzija in na srednjem rešetu pečemo 20 – 25 minut oziroma toliko časa, da postane testo lepo zlato rumene barve.
  7. Pečena gnezdeca malce ohladimo in na vsako položimo še polovičko češnjevega paradižnika (lahko ga damo tudi na surove in pečemo skupaj z gnezdeci).

0 comments on “Skutno – tunina gnezdecaAdd yours →

Dodaj odgovor