Slana pita namesto narezka

Slana pita namesto narezka. Idealna rešitev za pogostitev gostov ob praznovanju ali druženju namesto klasičnega narezka ali obloženih kruhkov. Njen nadev lahko prilagodite vašemu okusu.

Slana pita namesto narezka

Za pekač za pite z vdolbino premera 28 cm potrebujemo:

3 jajca, 230 g moke, ščepec soli, 100 ml olja, 100 ml mleka, 50 g ribanega parmezana, 1 zavitek pecilnega praška, maslo za premaz pekača

Za nadev:

350 g sirnega namaza (lahko z zelišči, papriko, navadnega,..), rukolo, 250 g mini mozzarell, nekaj rezin pršute (lahko poljubna salama), črne olive, mini paradižnik, grobo nariban parmezan, sveži lističi bazilike, oljčno olje

Priprava:

  1. Z električnim mešalnikom najprej stepemo jajca, dodamo sol. Stepamo toliko časa, da masa naraste in postane spužvasta.
  2. Dodamo olje, zatem še mleko.
  3. Postopoma vmešamo mešanico presejane moke in pecilnega praška.
  4. Ko je masa lepa gladka in v njej ni grudic, jo prelijemo v predhodno namaščen pekač.
  5. Postavimo v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 25 – 30 minut oziroma toliko časa, da je zlato rumene barve.
  6. Pečenost preverimo z lesenim nabodalcem.
  7. Pečeno biskvitno dno ohladimo v pekaču.
  8. Ohlajeno previdno vzamemo iz pekača in ga postavimo na servirni krožnik, kjer ga nadevamo z izbranimi sestavinami.
  9. Pripravljeno torto postavimo v hladilnik. Še prej jo ovijemo s prozorno folijo za živila.
  10. Preden jo postrežemo naj 15 minut počiva na sobni temperaturi.
  11. Na krožniku jo po želji prelijemo z nekaj kapljicami oljčnega olja.
  12. Torto hranimo v hladilniku največ 2 dni.
Slana pita namesto narezka
Slana pita namesto narezka
Slana pita namesto narezka
Slana pita namesto narezka
Slana pita namesto narezka
Print Friendly, PDF & Email