Skutne rezine s pehtranom

Kdo pravi, da je pehtranova lahko le potica? Pehtran se okusno poda s skuto. In za vas sem pripravila recept za Skutne – pehtranove rezine. Kdor ima možnost, naj jih pripravi s svežim pehtranom.

SKUTNE REZINE S PEHTRANOM

Za pravokoten pekač 30 x 20 cm

Sestavine za testo: 2 jajci, 8 jušnih žlic sladkorja, 8 jušnih žlic olja, 8 jušnih žlic mleka Pomurskih mlekarn, ¾ zavitka pecilnega praška, 1 ščepec soli, 500 g moke

Za skutni nadev: 700 g skute Pomurskih mlekarn, 8 jušnih žlic sladkorja, 3 jajca, 1 zavitek borbon vanilije, 2 – 3 čajne žličke pšeničnega zdroba, 3 jušne žlice posušenega pehtrana ( če imate možnost raje uporabite svežega).

Priprava:
1. Za biskvit zamešamo jajca, sladkor, olje, pecilni prašek in sol.
2. Med mešanjem dodamo 12 žlic mleka in postopoma še moko.
3. Dobro vmešamo in testo razdelimo na 2 dela.
4. Pripravimo pekač in razvaljamo prvi del testa, ki ga položimo v pekač.
5. Testo posujemo z žličko pšeničnega zdroba.
6. Pripravimo skutni nadev. V skledi zamešamo skuto, jajca, sladkor, borbon vanilijo in pehtran).
7. Nadev dodamo na testo, ga poravnamo in posujemo z dvema žličkama pšeničnega zdroba.
8. Razvaljamo drugi del testa in ga previdno položimo na skutni nadev. Testo večkrat enakomerno prebodemo z vilicami.
9. Pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 45 minut. Če se nam zdi, da je vrhnja plast testa že preveč obarvana, pokrijemo s peki papirjem.
10. Pecivo popolnoma ohladimo v pekaču. Ohlajeno posujemo s sladkorjem v prahu in narežemo na pravokotne rezine.

Video recept

SKUTNE REZINE S PEHTRANOM
Print Friendly, PDF & Email