Špageti s pestom iz bučnih semen

ŠPAGETI S PESTOM IZ BUČNIH SEMEN


Za 2 osebi
Za pesto potrebujemo: 100 g praženih bučnih semen Oljarne JERUZALEM SAT, 1 strok česna, 6 lističev sveže bazilike, 50 g drobno naribanega Ementalca Pomurskih mlekarn, 100 ml Štajersko prekmurskega bučnega olja Jeruzalem SAT, 1 ščepec soli

ŠPAGETI S PESTOM IZ BUČNIH SEMEN


Potrebujemo še: 250 g špagetov

Priprava:
1. Špagete skuhamo v slanem kropu po navodilu proizvajalca.
2. Medtem pripravimo pesto.
3. V električni sekljalnik damo bučna semena in strok česna.
4. Dodamo drobno nariban Ementalec Pomurskih mlekarn.
5. Sveže lističe bazilike ter še Štajersko prekmursko bučno olje Oljarne Jeruzalem SAT in sol.
6. Vse skupaj dobro sesekljamo, da se sestavine med seboj povežejo.
7. Špagete odcedimo in jih predenemo v skledo.
8. Dodamo nekaj žlic bučnega pesta in dobro premešamo.
9. Razdelimo na dva krožnika.
10. Dodamo še malce bučnega pesta ter prilijemo nekaj kapljic bučnega olja Jeruzalem SAT.
11. Dodatno lahko posujemo še z ribanim Ementalcem Pomurskih mlekarn.

ŠPAGETI S PESTOM IZ BUČNIH SEMEN



Če nam bučnega pasta ostane, ga damo v steklen kozarec, poravnamo, dodamo 1 – 2 žlici bučnega olja in kozarec dobro, hermetično zatisnemo. Tako lahko v hladilniku bučni pesto hranimo nekaj tednov.

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

ŠPAGETI S PESTOM IZ BUČNIH SEMEN
Print Friendly, PDF & Email