Gurmanski sendvič in Jajčno – skutna solata v kozarčku

GURMANSKI SENDVIČ IN SOLATA V KOZARČKU

GURMANSKI SENDVIČ IN JAJČNO – SKUTNA SOLATA V KOZARČKU

Potrebujemo: 12 začinjenih mini klobasic, 4 manjše žemljice, 4 rezine sira Ementalec POMURSKE MLEKARNE, Namaz iz paprike DROGA, 1 rdeča čebula, 2 pesti sveže rukole, sol

Priprava:

  1. Klobasice spečemo v ponvi ali na žaru.
  2. Čebulo narežemo na tanjše kolobarje in jo na hitro opečemo poleg klobasic. Rahlo solimo.
  3. Žemlje prerežemo na pol.
  4. Spodnjo polovico žemlje namažemo z Namazom iz paprik DROGA, dodamo nekaj lističev rukole, po 3 pečene klobasice, nekaj pečene rdeče čebule ter dodamo rezino Ementalca Pomurskih mlekarn.
  5. Pokrijemo z vrhnjo polovico žemlje ter vanjo zapičimo manjše leseno nabodalce.

Poleg ponudimo HLADNO JAJČNO SOLATO V KOZARČKU

Potrebujemo: 3 trdo kuhana jajca, nekaj kumaric v kisu DROGA, mlet koper, strok česna, 250 g skute Pomurskih mlekarn, nekaj žlic kisle smetane Pomurskih mlekarn, 1 jušno žlico oljčnega olja, bel balzamični kis, sol, poper

Priprava:

  1. Jajca skuhamo v trdo in jih ohladimo.
  2. Sesekljamo drobnjak in strok česna ter nekaj manjših kumaric v kisu DROGA.
  3. Dodamo skuto in nekaj žlic kisle smetane, da postane skuta lepo mazljiva.
  4. Vmešamo še mleti koper.
  5. Dodamo oljčno olje, bel balzamični kis, sol in poper.
  6. Eno jajce narežemo na zelo majhne kocke in vmešamo v začinjeno skuto.
  7. Vse sestavine dobro premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik.
  8. Ko je ohlajena, jo razdelimo v 4 nizke kozarčke.
  9. V vsak kozarec damo polovičko kuhanega jajca ter nekaj vejic drobnjaka.
  10. Ko serviramo prelijemo s Štajerskim prekmurskim bučnim oljem Jeruzalem SAT.

Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice

GURMANSKI SENDVIČ in JAJČNO – SKUTNA SOLATA V KOZARČKU
Print Friendly, PDF & Email