GURMANSKI SENDVIČ IN SOLATA V KOZARČKU

Potrebujemo: 12 začinjenih mini klobasic, 4 manjše žemljice, 4 rezine sira Ementalec POMURSKE MLEKARNE, Namaz iz paprike DROGA, 1 rdeča čebula, 2 pesti sveže rukole, sol
Priprava:
- Klobasice spečemo v ponvi ali na žaru.
- Čebulo narežemo na tanjše kolobarje in jo na hitro opečemo poleg klobasic. Rahlo solimo.
- Žemlje prerežemo na pol.
- Spodnjo polovico žemlje namažemo z Namazom iz paprik DROGA, dodamo nekaj lističev rukole, po 3 pečene klobasice, nekaj pečene rdeče čebule ter dodamo rezino Ementalca Pomurskih mlekarn.
- Pokrijemo z vrhnjo polovico žemlje ter vanjo zapičimo manjše leseno nabodalce.
Poleg ponudimo HLADNO JAJČNO SOLATO V KOZARČKU
JAJČNO – SKUTNA SOLATA V KOZARČKU
Potrebujemo: 3 trdo kuhana jajca, nekaj kumaric v kisu DROGA, mlet koper, strok česna, 250 g skute Pomurskih mlekarn, nekaj žlic kisle smetane Pomurskih mlekarn, 1 jušno žlico oljčnega olja, bel balzamični kis, sol, poper
Priprava:
- Jajca skuhamo v trdo in jih ohladimo.
- Sesekljamo drobnjak in strok česna ter nekaj manjših kumaric v kisu DROGA.
- Dodamo skuto in nekaj žlic kisle smetane, da postane skuta lepo mazljiva.
- Vmešamo še mleti koper.
- Dodamo oljčno olje, bel balzamični kis, sol in poper.
- Eno jajce narežemo na zelo majhne kocke in vmešamo v začinjeno skuto.
- Vse sestavine dobro premešamo in postavimo za pol ure v hladilnik.
- Ko je ohlajena, jo razdelimo v 4 nizke kozarčke.
- V vsak kozarec damo polovičko kuhanega jajca ter nekaj vejic drobnjaka.
- Ko serviramo prelijemo s Štajerskim prekmurskim bučnim oljem Jeruzalem SAT.
Video recept na YouTube kanalu Sladko Slane Brbončice
0 comments on “Gurmanski sendvič in Jajčno – skutna solata v kozarčku”Add yours →