Potrebujemo:
sv. file (približno 600 g), sol, olje, gorčico, 100 g ribanega sira, 1 zavitek listnatega testa, 1 rumenjak
za gobovo omako: 500 g svežih šampinjonov, olje, sol, timijan, tekočo smetano za stepanje
Priprava:
- Sv. file natremo s soljo in prelijemo z oljem.
- Čez noč naj v marinadi počiva v hladilniku.
- Preden ga damo v ponev, ga premažemo z gorčico.
- Nato ga na vroči maščobi pečemo 25 minut z obeh strani, da dobi lepo barvo.
- Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na rezine.
- V slanem kropu jih oparimo in odcedimo.
- Po 25 meso vzamemo iz ponve.
- Naribamo sir in z njim posujemo srednji del testa, ki bo pod mesom.
- Na riban sir postavimo meso in ga zavijemo v testo. Najprej spodvihamo krajše stranice proti mesu, nato še daljše spet proti mesu.
- Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo meso v testu.
- Testo premažemo z mešanico razžvrkljanega rumenjaka in žlice olja.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija 20 minut.
- Po 15 minutah pokrijemo s peki papirjem, da testo ni preveč temne barve.
- Medtem, ko se meso peče v pečici, v ponvi, kjer se je prej peklo podušimo gobe. Dodamo timijan ter na koncu zalijemo s tekočo smetano za stepanje.
- Omako rahlo zgostimo.
- Ko je meso pečeno ga vzamemo iz pečice. Po 5 minutah ga narežemo na rezine.
- Na servirni krožnik najprej damo gobovo omako.
- Nato dodamo rezino mesa v testu.
0 comments on “Sv. file v testu z gobovo omako”Add yours →