Sv. file v testu z gobovo omako

Potrebujemo:

sv. file (približno 600 g), sol, olje, gorčico, 100 g ribanega sira, 1 zavitek listnatega testa, 1 rumenjak

za gobovo omako: 500 g svežih šampinjonov, olje, sol, timijan, tekočo smetano za stepanje

SV. FILE V TESTU Z GOBOVO OMAKO

Priprava:

  1. Sv. file natremo s soljo in prelijemo z oljem.
  2. Čez noč naj v marinadi počiva v hladilniku.
  3. Preden ga damo v ponev, ga premažemo z gorčico.
  4. Nato ga na vroči maščobi pečemo 25 minut z obeh strani, da dobi lepo barvo.
  5. Šampinjone očistimo, operemo in narežemo na rezine.
  6. V slanem kropu jih oparimo in odcedimo.
  7. Po 25 meso vzamemo iz ponve.
  8. Naribamo sir in z njim posujemo srednji del testa, ki bo pod mesom.
  9. Na riban sir postavimo meso in ga zavijemo v testo. Najprej spodvihamo krajše stranice proti mesu, nato še daljše spet proti mesu.
  10. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo meso v testu.
  11. Testo premažemo z mešanico razžvrkljanega rumenjaka in žlice olja.
  12. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah Celzija 20 minut.
  13. Po 15 minutah pokrijemo s peki papirjem, da testo ni preveč temne barve.
  14. Medtem, ko se meso peče v pečici, v ponvi, kjer se je prej peklo podušimo gobe. Dodamo timijan ter na koncu zalijemo s tekočo smetano za stepanje.
  15. Omako rahlo zgostimo.
  16. Ko je meso pečeno ga vzamemo iz pečice. Po 5 minutah ga narežemo na rezine.
  17. Na servirni krožnik najprej damo gobovo omako.
  18. Nato dodamo rezino mesa v testu.
SV. FILE V TESTU Z GOBOVO OMAKO
Print Friendly, PDF & Email