Solata s piščančjim mesom. Okusna, bogata solata. V njej se prepletajo okusi različnih vrst listnate zelenjave, sveže pečenega piščančjega mesa in Ementalca.
Potrebujemo (za 2-3 osebe):
motovilec, rukola, rdeč radič, solata, piščančje prsi, 4 srednje veliki krompirji, 8 surovih šampinjonov, nekaj rezin dimljene hamburške pancete,200g sira Ljutomerski ementalec Pomurskih mlekarn, 1 jabolko sorte fuji, 1 l čiste zelenjavne juhe, 200 g kisle smetane Pomurskih mlekarn, 4 žlice olivnega olja, šopek drobnjaka, 1 manjši por, nekaj redkvic, naribana limonina lupinica, koper, sezam, sol
Postopek priprave:
1. Najprej skuhamo juho iz jušne zelenjave (korenček, čebula, stebelna zelena, lovorjev list, zrna popra). Vre naj 40 minut. Nato dodamo očiščene in oprane piščančje prsi. V juhi naj se kuhajo 20 minut. Meso odstranimo, tekočino pa prihranimo in uporabimo pozneje kot juho ali za pripravo rižote.
2. V slanem kropu skuhamo krompir. Še vročega olupimo in ohladimo. Narežemo ga na enakomerne kocke, ki jih povaljamo v sezamu.
3. Pripravimo preliv iz kisle smetane, ki smo ji dodali drobno narezan drobnjak in limonino lupinico. Preliv shranimo v hladilnik.
4. Šampinjone narežemo na rezine. V ponvi segrejemo olje in najprej 15 minut pečemo piščančje prsi. Nato popečemo šampinjone in rezine pancete. Pečeno piščančje meso ohladimo, narežemo ga na kocke. Šampinjone in panceto pa položimo na papirnato brisačko, da popije odvečno maščobo.
5. Očistimo in operemo rukolo, motovilec, solato in rdeč radič. Por in redkvice narežemo na tanjše kolobarje. Sir ementalec narežemo na kocke.
6. Jabolko operemo, narežemo na krhlje, odstranimo pečke in narežemo na kocke.
7. Na krožnik najprej nadevamo rukolo, motovilec, radič in solato. Sledijo vse ostale sestavine. Na koncu prelijemo s kislo smetano. Po želji pokapamo še z olivnim oljem in jabolčnim kisom.
Video recept
0 comments on “Solata s piščančjim mesom”Add yours →