Jagodna rolada v kozarčku

Jagodna rolada v kozarčku. Malce drugačno serviranje klasične rolade. Rezino rolade postavimo na dno kozarčka in nanjo dodamo stepeno smetano s sadjem.

Potrebujemo (za 6 kozarčkov):

6 rezin (2cm) jagodne rolade, ki smo jo pripravili po receptu za Puhasto rolado

6 večjih steklenih kozarčkov

500ml smetane za stepanje, sladkor v prahu po okusu, 200g borovnic, 200g malin

jagodna rolada v kozarčku

Smetano stepemo in ji po okusu dodamo sladkor v prahu. Sadje operemo in ga nekaj razrežemo na polovice, nekaj ga pustimo celega. Prihranimo pa nekaj celih sadežev za končno dekoracijo. Sadje na rahlo vmešamo v stepeno smetano.

V kozarček na dno najprej postavimo rezino jagodne rolade (premažemo jo z jagodno marmelado, čez marmelado pa narežemo tanjše rezine svežih jagod). Čez rezino rolade nato dodamo 3-4 jušne žlice smetane s sadjem. Sladico za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo.

jagodna rolada v kozarčku
Print Friendly, PDF & Email