Jagodna rolada v kozarčku. Malce drugačno serviranje klasične rolade. Rezino rolade postavimo na dno kozarčka in nanjo dodamo stepeno smetano s sadjem.
Potrebujemo (za 6 kozarčkov):
6 rezin (2cm) jagodne rolade, ki smo jo pripravili po receptu za Puhasto rolado
6 večjih steklenih kozarčkov
500ml smetane za stepanje Pomurske mlekarne, sladkor v prahu po okusu, 200g borovnic, 200g malin

Smetano stepemo in ji po okusu dodamo sladkor v prahu. Sadje operemo in ga nekaj razrežemo na polovice, nekaj ga pustimo celega. Prihranimo pa nekaj celih sadežev za končno dekoracijo. Sadje na rahlo vmešamo v stepeno smetano.
V kozarček na dno najprej postavimo rezino jagodne rolade (premažemo jo z jagodno marmelado, čez marmelado pa narežemo tanjše rezine svežih jagod). Čez rezino rolade nato dodamo 3-4 jušne žlice smetane s sadjem. Sladico za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se okusi med seboj prepojijo.

0 comments on “Jagodna rolada v kozarčku”Add yours →