Bučkini rezanci na maslu

Bučkini rezanci na maslu. Zelenjavna priloga ali glavna jed. Privoščijo si lahko tudi LCHF jedci. Dodamo jim lahko mesno ali paradižnikovo omako.

Potrebujemo (za eno osebo):

2 srednje veliki bučki, rezino masla, 1-2 stroka česna, sol, oljčno olje

Bučke operemo in jima odrežemo sprednji in zadnji konec. Po dolžini narežemo na tanke rezance.

V ponvi segrejemo maslo, dodamo narezane bučke ter nalistan strok ali dva česna. Rahlo solimo ter prelijemo z čajno žličko oljčnega olja.

Pražimo približno 10 minut. Medtem jih obrnemo, da dobijo lepo zlato rjavo barvo z obeh strani.

Ko so bučkini rezanci pripravljeni in jih odstavimo s kuhalne površine jih po želji lahko posujemo s sesekljanim svežim peteršiljem ali nastrgano svežo baziliko.

Čez bučkine rezance lahko prelijemo mesno ali paradižnikovo omako.

 

Print Friendly, PDF & Email