Tenstano sveže zelje

Tenstano sveže zelje sem pripravila iz koničastega zelja.

Potrebujemo:

Sveže zelje, olje, čebula, 1 zrezek svinjskega mesa (stegno), sol, poper, mleta sladka rdeča paprika, mleta dimljena rdeča paprika, žlička paradižnikovega koncentrata, zrna kumine, moka, voda

Liste zelja očistimo, operemo in narežemo na kvadratke. Na maščobi, jaz najraje uporabim mešanico olja in svinjske masti, prepražimo čebulo in koščke mesa. Ko oboje zarjavi, dodamo žličko mlete sladke paprike in mlete dimljene paprike (dimljeno lahko izpustimo, če nam okus ne odgovarja) ter malo paradižnikovega koncentrata, pomešamo ter dodamo narezano zelje. Solimo, popramo in dodamo nekaj zrn kumine. Pokrito dušimo. Proti koncu zalijemo z malo podmeta (moka+voda). Pokuhamo še 10 minut, da se jed zgosti. Čas kuhanja je odvisen od čvrstosti zelja. Jaz sem jed pripravila v 50 minutah.

Koničasto zelje
Print Friendly, PDF & Email