Torta biskvit

Torta biskvit je moja prva “naked” torta. Zamislila sem si okroglo, visoko torto, zato sem uporabila tortni model premera 16cm in višine 8 cm.

Za biskvit potrebujemo:

3 jajca, 200gr sladkorja, 200gr moke, 1 pecilni prašek, 0,5dcl olja, 0,5dcl toplega mleka, 1 zavitek vanili sladkorja, naribana lupinica bio limone

Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake, sladkor in vanili sladkor stepamo toliko časa, da dobimo gladko kremo. Nato vanjo dodamo sneg iz beljakov ter olje in toplo mleko. Na koncu pa še mešanico moke, pecilnega praška ter limonine lupinice.

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 50 minut (model 16 cm premera in 8 cm višine) oziroma (30 – 35 minut model premera 26 cm višine približno 4 cm).

Biskvit vzamemo iz modela ter ga ohladimo na rešetu. Ohlajenega razrežemo na 3-4 plasti, ki jih namažemo z kremo po svojem okusu.

Jaz sem pri tej torti uporabila kremo iz bourbon vanilije z jagodo.

Torto okrasimo po želji.

Lesen napis vam po vaših željah kvalitetno izdelajo pri Leseni izdelki – Lignum.

https://www.facebook.com/Leseni-izdelki-Lignum-776822345735324/

Torta biskvit - moja prva "naked torta"
Torta biskvit
Print Friendly, PDF & Email