
Količina: za 1 osebo
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 35 minut
Sestavine:
- 200 g sveže tune
- 100 g rumene in rdeče paprike
- 100 g svežih šampinjonov
- 2 glavici mlade čebule
- oljčno olje
- 1 čajna žlička masla
- 1 čajna žlička belega kisa
- 1 čajna žlička sladkorja
- limona
- sol, poper
Priprava:
- Zelenjavo očistimo. Papriko narežemo na malo večje koščke, čebulo na debelejše kolobarje in še na pol, šampinjone na debelejše rezine. V manjši ponvi raztopimo maslo in dodamo 1 jušno žlico oljčnega olja. Ko je dovolj vroče, dodamo najprej beli kis in sladkor. Ko izpari vonj po kisu, najprej dodamo papriko in čebulo, čez 5 minut dodamo še šampinjone in vse skupaj pokrito dušimo še 7 minut (po potrebi prilijemo nekaj kapljic vroče vode). Solimo in popramo.
- Medtem v drugi ponvi segrejemo 2 jušni žlici oljčnega olja, kateremu dodamo še naribano lupinico polovice limone. Ko je olje dovolj vroče, z obeh strani opečemo tunin zrezek (z vsake strani po 5 minut). Ko je tunin zrezek pečen, ga predenemo k zelenjavi in pokrito dušimo še 8 minut, da se okusi povežejo.
- Na krožnik najprej postavimo pečeno zelenjavo, dodamo tunin zrezek, ki ga rahlo solimo ter pokapljamo z nekaj kapljicami sveže iztisnjenega limoninega soka.
Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina.
0 comments on “Tunin zrezek s pečeno zelenjavo”Add yours →