Žar kruhki

Žar kruhki

Za 4 kruhke: 200 g moke, 130 ml mlačne vode, 5 g suhega kvasa, 1 jž olivnega olja, 3 ščepci soli, bio rožmarin Sonnentor, sončnično olje

Priprava:

1. Iz vseh sestavin z leseno penovko zamesimo testo, ki ga pred vzhajanjem razdelimo na štiri enakomerne dele. Vsakega posebej oblikujemo v kroglico. Posujemo z moko in pokrijemo s krpo iz blaga. Testo naj vzhaja vsaj 1 uro, če dlje, bodo kruhki še boljši. Nam je vzhajalo 2 uri.

Žar kruhki

2. Vzhajane premažemo z sončničnim oljem ter izdatno posujemo z bio rožmarinom Sonnentor.

Žar kruhki
Žar kruhki

3. Spečemo na žaru oziroma v žar ponvi (5 – 7 minut, odvisno od velikosti).

Žar kruhki
Žar kruhki
Žar kruhki
Žar kruhki

0 comments on “Žar kruhkiAdd yours →

Dodaj odgovor