![](http://sladkoslanebrboncice.si/wp-content/uploads/2020/08/117547399_10214542004622103_5108874196280987700_n.jpg)
Za 4 kruhke: 200 g moke, 130 ml mlačne vode, 5 g suhega kvasa, 1 jž olivnega olja, 3 ščepci soli, bio rožmarin Sonnentor, sončnično olje
Priprava:
1. Iz vseh sestavin z leseno penovko zamesimo testo, ki ga pred vzhajanjem razdelimo na štiri enakomerne dele. Vsakega posebej oblikujemo v kroglico. Posujemo z moko in pokrijemo s krpo iz blaga. Testo naj vzhaja vsaj 1 uro, če dlje, bodo kruhki še boljši. Nam je vzhajalo 2 uri.
![](http://sladkoslanebrboncice.si/wp-content/uploads/2020/08/117444708_10214542002182042_2998503495126763955_n.jpg)
2. Vzhajane premažemo z sončničnim oljem ter izdatno posujemo z bio rožmarinom Sonnentor.
![](http://sladkoslanebrboncice.si/wp-content/uploads/2020/08/117580256_10214542002542051_5159777393796368372_n.jpg)
![](http://sladkoslanebrboncice.si/wp-content/uploads/2020/08/117649649_10214542003182067_7769546814341868272_n.jpg)
3. Spečemo na žaru oziroma v žar ponvi (5 – 7 minut, odvisno od velikosti).
![](http://sladkoslanebrboncice.si/wp-content/uploads/2020/08/117574845_10214542004302095_7121318065933894398_n.jpg)
![](http://sladkoslanebrboncice.si/wp-content/uploads/2020/08/117706451_10214542003742081_2816200598259339342_n.jpg)
![](http://sladkoslanebrboncice.si/wp-content/uploads/2020/08/117592494_10214542005062114_1995839055050032034_n.jpg)
![](http://sladkoslanebrboncice.si/wp-content/uploads/2020/08/117595630_10214542005462124_9119124179986602646_n.jpg)
0 comments on “Žar kruhki”Add yours →