Krompir s kremnim prelivom in jajčki

Krompir s kremnim prelivom in jajčki

Krompir s kremnim prelivom in jajčki

za  1 osebo

4 manjši krompirji, 1 kuhano jajce, 2 jž kisle smetane, 1 jž majoneze, 3 – 4 delikatesne kumarice Droga, koper, nekaj kolobarjev svežega pora, zeleni listi mlade čebule, rezina rdeče čebule, sol, mešanica pikantnih začimb

  1. Krompir skuhamo v slanem kropu. Za krompir v solati krompir skuhamo neolupljen.
  2. Medtem pripravimo preliv. V skodelico damo kislo smetano, majonezo, ščepec soli, koper in na manjše kolobarje narezane kisle kumarice.* Dobro premešamo.
  3. Očistimo in operemo por ter ga narežemo na kolobarje.
  4. Narežemo zeleni del mlade čebule. In odrežemo kolobar rdeče čebule.
  5. Kuhan krompir odcedimo in ohladimo do mlačnega.
  6. Krompir olupimo in narežemo na polovico oziroma na štiri dele odvisno od velikosti.
  7. Postavimo na servirni krožnik. Krompir po okusu solimo.
  8. Dodamo jajce.
  9. Prelijemo s kremnim prelivom.
  10. Dodamo por in obe vrsti čebule.
  11. Posujemo s pikantnimi začimbami.

*Za vse ljubitelje velikonočne šunke lahko v preliv dodate še na kocke narezano velikonočno šunko ali prekajeno meso.

Krompir s kremnim prelivom in jajčki

Fotografije: Selma Bizjak

0 comments on “Krompir s kremnim prelivom in jajčkiAdd yours →

Dodaj odgovor