
Krompir s kremnim prelivom in jajčki
za 1 osebo
4 manjši krompirji, 1 kuhano jajce, 2 jž kisle smetane, 1 jž majoneze, 3 – 4 delikatesne kumarice Droga, koper, nekaj kolobarjev svežega pora, zeleni listi mlade čebule, rezina rdeče čebule, sol, mešanica pikantnih začimb
- Krompir skuhamo v slanem kropu. Za krompir v solati krompir skuhamo neolupljen.
- Medtem pripravimo preliv. V skodelico damo kislo smetano, majonezo, ščepec soli, koper in na manjše kolobarje narezane kisle kumarice.* Dobro premešamo.
- Očistimo in operemo por ter ga narežemo na kolobarje.
- Narežemo zeleni del mlade čebule. In odrežemo kolobar rdeče čebule.
- Kuhan krompir odcedimo in ohladimo do mlačnega.
- Krompir olupimo in narežemo na polovico oziroma na štiri dele odvisno od velikosti.
- Postavimo na servirni krožnik. Krompir po okusu solimo.
- Dodamo jajce.
- Prelijemo s kremnim prelivom.
- Dodamo por in obe vrsti čebule.
- Posujemo s pikantnimi začimbami.
*Za vse ljubitelje velikonočne šunke lahko v preliv dodate še na kocke narezano velikonočno šunko ali prekajeno meso.

Fotografije: Selma Bizjak
0 comments on “Krompir s kremnim prelivom in jajčki”Add yours →