Zavitek z limonino skuto

Zavitek z limonino skuto je osvežilna sladica, ko potrebujemo nekaj sladkega na hitro.

Potrebujemo:

zavitek vlečenega testa, 100g stopljenega masla, 500gr puste skute, 4 žlice sladkorja, 2 žlici kisle smetane, 1 jajce, sok 1 iztisnjene limone, naribana lupinica 1 limone, 2 žlici ruma, 2 jabolki, cimet, rozine, sladkor v prahu+nekaj masla in kisle smetane za premaz

V lončku raztopimo maslo, ki ga bomo potrebovali za premaz listov vlečenega testa. Pripravimo nadev iz 500g puste skute, 4 žlic sladkorja, 2 žlic kisle smetane, 1 jajca, soka iztisnjene limone, naribane limonine lupinice ter 2 žlic ruma. Vse dobro premešamo. V drugo skledo naribamo dve sočni jabolki, ki jih po želji sladkamo ter potresemo s cimetom. Operemo še rozine.

Enega za drugim nadevamo z maslom premazane liste vlečenega testa, najprej s skuto, nato z ribano jabolko ter rozinami. Liste testa na rahlo zavijemo ter polagamo enega ob drugega v predhodno z maslom namazan keramični pekač. Najbolje je, da vzamemo pekač mer, ki so malce krajše od dolžine zavitka, saj bomo tako preprečili uhajanje nadeva med peko. Surove zavitke premažemo na debelo z mešanico stopljenega masla in kisle smetane.

Postavimo v predhodno ogreto pečico na 180°C in pečemo 35-40 min, da dobi lepo zlato skorjico. Zavitek še topel posujemo s sladkorjem v prahu.

Zavitek z limonino skuto osvežujoče in na hitro pripravljeno
Zavitek z limonino skuto

0 comments on “Zavitek z limonino skutoAdd yours →

Dodaj odgovor