
Količina: za 6 – 8 oseb
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 45 minut
Sestavine:
- 6 – 8 listov vlečenega testa
- 2 jajci
- 250 g rikote
- 3 dl mleka
- 2 dl tekoče smetane za stepanje
- 3 zavitke vanili sladkorja
- sladkor po okusu
- naribana lupina ene bio limone
- olje
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
- Dno ognjevarnega, keramičnega pekača mer 17 x 22 cm premažemo z oljem.
- Pripravimo mlečno – jajčni preliv. V večji posodi z električnimi metlicami razžvrkljamo jajci, rikota, mleko, 1 dl tekoče smetane, naribano limonino lupinico, vanili in kristalni sladkor. Maline operemo in osušimo.
- Vsak list vlečenega testa z daljšo stranico zgubamo v »harmoniko«. Tako zgubane liste testa postavljamo v pekač, enega ob drugem, dokler popolnoma ne napolnimo pekač.
- Testo prelijemo z mlečno – jajčno mešanico. Po celotni površini razporedimo še sveže maline. Pekač postavimo v pečico in pečemo 30 -35 minut.
- Pečeno sladico vzamemo iz pečice in prelijemo še z 1 dl tekoče smetane za stepanje. Za nekaj minut postavimo nazaj v izklopljeno pečico.
- Ponudimo mlačno ali hladno.
Prijetno sladkanje!




0 comments on “Zgubanka z rikoto in svežimi malinami”Add yours →