
Količina: za 6 – 8 oseb
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 35 minut
Sestavine:
- 1 zavitek listnatega testa
- 250 g rikote (različica skute, ki se pridobiva iz sirotke, značilna za italijansko kuhinjo)
- 100 g sladkorja
- naribana lupinica 1 bio limone
- 3 – 4 breskve
- 6 – 8 marelic
- 125 g rdečega ribeza
- sladkor v prahu
- tekoči med
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 C, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
- Rikoto predenemo v manjšo skledo, vanjo vmešamo sladkor ter naribano limonino lupinico.
- Sadje operemo. Breskve in marelice izkoščičimo in narežemo na krhlje.
- Listnato testo raztegnemo in skupaj s papirjem za peko predenemo na primeren pekač. V testo z ostrim nožem en centimeter od roba zarežemo okvir. Notranjost listnatega testa, do zarezanega roba enakomerno namažemo z rikoto. Nanjo v izbranem vzorcu nadevamo narezane krhlje breskev in marelic. Centimetrski rob z vseh štirih strani obrnemo navznoter, čez nadev in ga večkrat enakomerno prebodemo z vilicami. Pekač postavimo v ogreto pečico, na srednje vodilo in pečemo 25 minut.
- Pečeno vzamemo iz pečice, pustimo počivat 5 -10 minut. Obložimo še z rdečim ribezom in posujemo s sladkorjem v prahu.
- Postrežemo lahko mlačno ali hladno. V hladilniku hranimo do 3 dni.
Dober tek!

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je
0 comments on “Krhke kremno – sadne rezine”Add yours →