Krhke kremno – sadne rezine

Krhke kremno – sadne rezine Foto: Selma Bizjak

Količina: za 6 – 8 oseb

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 35 minut

Sestavine:

  • 1 zavitek listnatega testa
  • 250 g rikote (različica skute, ki se pridobiva iz sirotke, značilna za italijansko kuhinjo)
  • 100 g sladkorja
  • naribana lupinica 1 bio limone
  • 3 – 4 breskve
  • 6 – 8 marelic
  • 125 g rdečega ribeza
  • sladkor v prahu
  • tekoči med

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 200 C, enakomerno gretje spodaj/zgoraj.
  2. Rikoto predenemo v manjšo skledo, vanjo vmešamo sladkor ter naribano limonino lupinico.
  3. Sadje operemo. Breskve in marelice izkoščičimo in narežemo na krhlje.
  4. Listnato testo raztegnemo in skupaj s papirjem za peko predenemo na primeren pekač. V testo z ostrim nožem en centimeter od roba zarežemo okvir. Notranjost listnatega testa, do zarezanega roba enakomerno namažemo z rikoto. Nanjo v izbranem vzorcu nadevamo narezane krhlje breskev in marelic. Centimetrski rob z vseh štirih strani obrnemo navznoter, čez nadev in ga večkrat enakomerno prebodemo z vilicami. Pekač postavimo v ogreto pečico, na srednje vodilo in pečemo 25 minut.
  5. Pečeno vzamemo iz pečice, pustimo počivat 5 -10 minut. Obložimo še z rdečim ribezom in posujemo s sladkorjem v prahu.
  6. Postrežemo lahko mlačno ali hladno. V hladilniku hranimo do 3 dni.

Dober tek!

Krhke kremno – sadne rezine Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je

0 comments on “Krhke kremno – sadne rezineAdd yours →

Dodaj odgovor