Potrebujemo:
500gr zelenih špargljev, sol, rezine kraškega pršuta, olje
Za preliv: 3 žlice kisle smetane, 2 žlici smetane za kuhanje, 1 žlica majoneze, ščepec soli ter 1 žlica sesekljanega peteršilja.
Špargljem odlomimo spodnji oleseneli del. V lonec damo vodo in jo zavremo. Ko zavre, jo solimo ter vanjo položimo cele šparglje. Dodamo par kapljic limoninega soka, da ohranijo zeleno barvo. V vodi naj vrejo 3-5 minut, odvisno od njihove debeline.
Blanširane poberemo iz vode in jih osušimo. Pripravimo rezine pršuta in vanje zavijemo po pet špargljev, ki jih nato ocvremo v ponvi na malce olja, toliko, da se pršut rahlo stopi.
Poleg tako pripravljenih špargljev lahko ponudimo omako, ki jo pripravimo iz navedenih sestavin in jo prelijemo čez šparglje na krožniku.
0 comments on “Blanširani šparglji s pršutom”Add yours →