Blanširani šparglji s pršutom

Potrebujemo:

500gr zelenih špargljev, sol, rezine kraškega pršuta, olje

Za preliv: 3 žlice kisle smetane, 2 žlici smetane za kuhanje, 1 žlica majoneze, ščepec soli ter 1 žlica sesekljanega peteršilja.

Špargljem odlomimo spodnji oleseneli del. V lonec damo vodo in jo zavremo. Ko zavre, jo solimo ter vanjo položimo cele šparglje. Dodamo par kapljic limoninega soka, da ohranijo zeleno barvo. V vodi naj vrejo 3-5 minut, odvisno od njihove debeline.

Blanširane poberemo iz vode in jih osušimo. Pripravimo rezine pršuta in vanje zavijemo po pet špargljev, ki jih nato ocvremo v ponvi na malce olja, toliko, da se pršut rahlo stopi.

Poleg tako pripravljenih špargljev lahko ponudimo omako, ki jo pripravimo iz navedenih sestavin in jo prelijemo čez šparglje na krožniku.

0 comments on “Blanširani šparglji s pršutomAdd yours →

Dodaj odgovor