Burrata s pečenim sadjem in češnjevim paradižnikom

Burrata s pečenim sadjem in češnjevim paradižnikom Foto: Selma Bizjak

Količina: za 1 osebo

Zahtevnost: Preprosto

Čas priprave: 10 minut

Sestavine:

  • 1 Burrata (sir najdete v redni ponudbi trgovin Hofer)
  • 1 breskev
  • 8 češenj
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • rezina masla
  • oljčno olje
  • glazura iz balzamičnega kisa
  • 3 opečeni polnozrnati kruhki
  • listi sveže bazilike

Priprava:

  1. Breskev in češnje operemo. Breskev izkoščičimo in narežemo na krhlje, češnje razpolovimo. V ponvi razpustimo maslo in na njem opečemo sadje, da se prepoji z maslom in rahlo zmehča.
  2. Češnjev paradižnik operemo in prerežemo na pol. V skodelici ga prelijemo z oljčnim oljem, glazuro iz balzamičnega kisa ter posujemo z lističi bazilike. Premešamo.
  3. Medtem odcedimo Burrato in jo razpremo, da pridemo do mehke sredice. Nekaj sredice prihranimo, spodnji del postavimo na krožnik. Burrato in krožnik prelijemo z oljčnim oljem. Po celi površini krožnika grobo nadrobimo opečene polnozrnate kruhke. Dodamo na maslu pečene breskve in češnje, češnjeve paradižnike ter lističe sveže bazilike. Še enkrat prelijemo z oljčnim oljem ter nekaj kapljicami glazure iz balzamičnega kisa. Dodamo še preostanek Burrate. Postrežemo.

Dober tek!

Burrata s pečenim sadjem in češnjevim paradižnikom Foto: Selma Bizjak
Burrata s pečenim sadjem in češnjevim paradižnikom Foto: Selma Bizjak

Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je

0 comments on “Burrata s pečenim sadjem in češnjevim paradižnikomAdd yours →

Dodaj odgovor