Količina: za 1 osebo
Zahtevnost: Preprosto
Čas priprave: 10 minut
Sestavine:
- 1 Burrata (sir najdete v redni ponudbi trgovin Hofer)
- 1 breskev
- 8 češenj
- 5 češnjevih paradižnikov
- rezina masla
- oljčno olje
- glazura iz balzamičnega kisa
- 3 opečeni polnozrnati kruhki
- listi sveže bazilike
Priprava:
- Breskev in češnje operemo. Breskev izkoščičimo in narežemo na krhlje, češnje razpolovimo. V ponvi razpustimo maslo in na njem opečemo sadje, da se prepoji z maslom in rahlo zmehča.
- Češnjev paradižnik operemo in prerežemo na pol. V skodelici ga prelijemo z oljčnim oljem, glazuro iz balzamičnega kisa ter posujemo z lističi bazilike. Premešamo.
- Medtem odcedimo Burrato in jo razpremo, da pridemo do mehke sredice. Nekaj sredice prihranimo, spodnji del postavimo na krožnik. Burrato in krožnik prelijemo z oljčnim oljem. Po celi površini krožnika grobo nadrobimo opečene polnozrnate kruhke. Dodamo na maslu pečene breskve in češnje, češnjeve paradižnike ter lističe sveže bazilike. Še enkrat prelijemo z oljčnim oljem ter nekaj kapljicami glazure iz balzamičnega kisa. Dodamo še preostanek Burrate. Postrežemo.
Dober tek!
Recept je nastal za tednik Domovina www.domovina.je
0 comments on “Burrata s pečenim sadjem in češnjevim paradižnikom”Add yours →