Čokoladni muffini s kakavovo kremo

Čokoladni muffini s kakavovo kremo, sladica, ki osvoji vsakega. Muffini so rahli in precej čokoladnega okusa, ko pa ugriznemo v sredino nas šele osvoji.

Čokoladni muffini s kakavovo kremo
Za 12 klasičnih muffinov potrebujemo:

Pekač za muffine, 12 papirnatih košaric, silikonski modelček za mini praline(najbolje okrogle oblike, kakavova krema Lindt

200 gr moke, 80 gr grenkega kakava, 160 gr sladkorja v prahu, 200 ml mleka, 1 jajce, 60 gr masla sobne temperature, 1 zavitek vanili sladkorja, 7 gr pecilnega praška, 1/2 kavne žličke sode bikarbone.

Najprej s kakavovo kremo napolnimo silikonski model za praline in ga postavimo v zamrzovalnik za 3 ure.

Malo preden vzamemo model iz zamrzovalnika, pripravimo maso za muffine. Vse tekoče sestavine zamešamo z električnimi metlicami. V drugi posodi pa zamešamo suhe sestavine in jih dobro premešamo. Nato suhe sestavine stresemo v tekoče in dobro premešamo z električnimi metlicami, da dobimo gladko maso.

V vsako papirnato košarico damo 2/4 čokoladne mase, v sredino mase položimo eno zmrznjeno kakavovo kroglico ter pokrijemo še z 1/3 mase. Tako pazljivo napolnimo 12 košaric.

Pekač postavimo v prej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 15-18 minut. Preverimo, ker je čas pečenja odvisen od posamezne pečice. Pečene muffine vzamemo iz pečice in jih pustimo 5-10 minut, da se rahlo ohladijo.

Čokoladni muffini s kakavovo kremo

Posujemo jih s sladkorjem v prahu. Ponudimo še mlačne. Samostojno, s stepeno smetano ali pa z malininim ali jagodnim pirejem.

Čokoladni muffini s kakavovo kremo

Prav tako so okusni hladni, vendar jih ponavadi prej zmanjka.

0 comments on “Čokoladni muffini s kakavovo kremoAdd yours →

Dodaj odgovor