Creme tart – piškotna tortica z obliko številke ali črke. Okrašena z veliko smetane in svežega. sezonskega sadja. Tortica, ki očara.
Video recept na YouTube kanalu
Za piškotno testo: 350 g bele mehke moke, 50 g čokolade v prahu, 180 g masla Pomurskih mlekarn, 180 g sladkorja v prahu, 4 rumenjake
Za nadev: 300 ml rastlinske smetane Pomurskih mlekarn
Za dekoracijo: različno sezonsko sadje
Priprava:
- Smetano stepemo in postavimo v hladilnik.
- V sledi premešamo moko in čokolado v prahu.
- Dodamo na koščke narezano maslo Pomurskih mlekarn (sobne temperature).
- S prti vse sestavine dobro pregnetemo.
- Nato vmešamo še sladkor v prahu.
- Dobimo »prahasto« maso, ki ji na koncu vmešamo še rumenjake.
- Dobro pregnetemo.
- Maso zavijemo v folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
- Ohlajeno testo razvaljamo med dvema listoma peki papirja na debelino ½ cm.
- Vrhnjo plast peki papirja odstranimo ter iz testa izrežemo željeno obliko (črke, številke). Lahko si pomagamo s šablono.
- Pečico ogrejemo na 160 stopinj Celzija.
- Pečemo na srednjem rešetu približno 15 minut.
- Pečeno piškotno testo popolnoma ohladimo.
- Hladno smetano nadevamo v dresirno vrečko.
- Na okrasni krožnik postavimo spodnji del piškotnega testa, obložimo ga s smetano. Uporabimo lahko različne nastavke za brizganje.
- Pokrijmo z drugim piškotnim testom in tudi tega nadevamo s smetano.
- Cream tart še okrasimo z različnim sezonskim sadjem.
- Torto za nekaj ur postavimo v hladilnik, da se piškotno testo navzame vlage iz smetane.
Cream tart je še najbolje pripraviti prejšnji dan. Piškotno testo nadevamo s smetano in ga nato postavimo čez noč v hladilnik, da se testo navlaži. Naslednje jutro torto okrasimo s svežim sadjem.
0 comments on “Creme tart – piškotna tortica z obliko”Add yours →