Fichi d’India mascarpone krema

Fichi d’India mascarpone krema je sladica, ki vsebuje liker indijske fige ali opuncije. Čeprav jim pravimo fige, je to v resnici cvet kaktusa. Pod bodičasto lupino se skriva rožnato oranžno sladko meso, ki je po strukturi podobno meloni.

Liker sem v dar dobila iz Sicilije, kjer ta kaktus tudi uspeva. Liker je čudovito oranžno rožnate barve ter močnega okusa in vonja.

Potrebujemo (za 4 kozarčke):

250gr mascarpone sira, 4-6 violičnih fig (lahko uporabimo tudi zelene), liker iz indijske fige (če ga nimate lahko uporabite liker iz fig), 2-3 žlice sladkorja v prahu

V skledo narežemo oprane fige, dodamo 1 žlico sladkorja v prahu in premešamo. Nato prelijemo z nekaj žlicami likerja. Pustimo 2 uri, da se fige prepojijo s sladkorjem in likerjem.

Medtem z električnimi metlicami stepemo mascarpone sir, ki smo ga pred tem imeli pol ure na sobni temperaturi zato, da ga lažje obdelamo. Ko postane kremast  mu dodamo žlico ali dve sladkorja v prahu (po okusu) ter 2-3 žlici likerja iz indijskih fig (spet po okusu). Tako pripravljeno kremo postavimo v hladilnik.

Ko so fige dovolj “uležane” pripravimo 4 steklene kozarčke v katere damo najprej žlico fig skupaj z nekaj tekočine. Nato dodamo žlico ali dve kreme ter spet žlico fig in tekočine. Zaključimo s kremo na katero postavimo večji košček fige.

Kozarčke spet postavimo v hladilnik in jih kasneje serviramo hladne.

Ficchi d’India mascarpone

 

0 comments on “Fichi d’India mascarpone kremaAdd yours →

Dodaj odgovor