Gratinirane palačinke z zelenjavo, posute s sirom in hrustljavo zapečene.
Potrebujemo:
že pripravljene palačinke (za eno osebo 3 manjše palačinke)
Količine za 1 osebo: 2 jušni žlici oljčnega olja, 1 manjša čebula, 1 rdeča paprika “kozji rog”, 1 srednja bučka, smetana za stepanje Pomurskih mlekarn, parmezan, sol
Pripravimo palačinke. Nato na olju popražimo narezano čebulo, na kocke narezane bučke in na manjše kocke narezano rdečo papriko. Solimo. Na hitro popečemo, da dobi zelenjava lepo zlato rjavo barvo.
V pekač nalijemo toliko smetane za stepanje, da ravno pokrije dno pekača. Rahlo solimo. Dve žlici pečene zelenjave prihranimo za čez palačinke. Vsako palačinko namažemo z žlico tekoče smetane za stepanje in nanjo po dolžini palačinke naložimo pečeno zelenjavo. Palačinko zavijemo in položimo v pekač. Tako ponovimo, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zavite palačinke v pekaču premažemo še enkrat z malo tekoče smetane za stepanje, čez naribamo parmezan in posujemo prihranjeno zelenjavo.
Gratiniramo v pečici. Uporabimo funkcijo grill, 200 stopinj Celzija, čas pa prilagodimo pečici (cca. 5 – 10 minut). Če funkcije grill nimamo, temperaturo gratiniranja podaljšamo. Palačinke morajo postati hrustljave in zlato zapečene.
0 comments on “Gratinirane palačinke z zelenjavo”Add yours →