Jagodna sladica v kozarčku

Jagodna sladica bo navdušila vse ljubitelje sladkih kremastih razvad. Jagodno sladico dodatno obogati krema z vanilin sladkorjem z burbonsko vanilijo ter sveže jagode v kombinaciji z oljčnim oljem, baziliko in limoninim sokom.

Za 4 kozarčke po 250 ml

Krema: 500 g mascarpone sira, 50 ml smetane za stepanje, vanilin sladkor z burbonsko vanilijo Trije kralji

Jagode v sirupu: 500 g jagod, lističi bazilike, par kapljic oljčnega olja, 2 jž limoninega soka, sladkor (po okusu)

Roza smetana: 200 ml smetane za stepanje. rdeča pesa v prahu Trije kralji

Za dekoracijo: cvet vrtnice drobljen Trije kralji, grobo mleta bučna semena, majhni lističi bazilike

Začimbe Trije kralji najdete v spletni trgovini www.zacimbe.si, kjer lahko z uporabo kode SSB15 opravite nakup kar 15 % ceneje!

Priprava:

  1. Jagode očistimo in operemo ter jih narežemo na koščke. V skledi jih zmešamo s nekaj kapljicami oljčnega olja, limoninim sokom, lističi sveže bazilike in sladkorjem ali eritritolom po okusu
  2. Pripravimo mascarpone kremo. Z električnimi metlicami zamešamo mascarpone sir, 50 ml smetane za stepanje, vanilin sladkor z burbonsko vanilijo, limonin sok in sladkor po okusu. Posodo s kremo pokrijemo in do uporabe postavimo v hladilnik.
  3. Stepemo smetano, ki ji proti koncu vmešamo rdečo peso v prahu. Tudi smetano pokrijemo in postavimo v hladilnik.
  4. Pričnemo s polnjenjem kozarčkov; na dno vsakega kozarčka damo po 2 – 3 jž narezanih jagod v sirupu, sledi nekaj jž mascarpone kreme, sledi še dobra žlica jagod v sirupu in ponovno mascarpone krema. Vrhnjo kremo poravnamo.
  5. Za dekoracijo uporabimo cvet vrtnice, grobo mleta bučna semena, majhne lističe bazilike, po eno jagodo, ki jo oblikujemo v vrtnico ter dodamo še rozeto iz roza smetane.

0 comments on “Jagodna sladica v kozarčkuAdd yours →

Dodaj odgovor