Zadnje čase se velikokrat na mojem krožniku znajde tudi ta žitarica, ki sicer ni značilna za naše kraje, še manj za mojo kuhinjo, a vztrajno dobiva svoje mesto na tedenskem jedilniku, ker je enostavno dobra. Prvi recept, ki sem ga pripravila za kulinarični blog je zelenjavni, bolje rečeno vegetarijanski.
Za 4 osebe potrebujemo: 400 gr kuskusa, 1 manjši jajčevec, 1 – 2 korenčka, polovica pora, 120 g zamrznjenega graha (lahko tudi iz konzerve, vendar ga dodate tik pred koncem praženja zelenjave), 1 rdeča paprika, 6 gojenih špragljev, kraljeva morska sol Trije kralji, mediteranska zelišča Trije kralji, olje
Začimbe Trije kralji najdete v spletni trgovini www.zacimbe.si, kjer lahko z uporabo kode SSB15 opravite nakup kar 15 % ceneje!
Priprava:
- Očistimo, operemo ter narežemo zelenjavo; jajčevec na kolobarje in nato na majhne kocke, korenček na kocke, por na kolobarje, papriko na kocke, šparglje nalomimo.
- V večji ponvi segrejemo olje in najprej popražimo na kolobarje narezan por. Nato dodamo vso ostalo zelenjavo; jajčevec, korenček, grah, rdečo papriko in šparglje.
- Pokrito dušimo približno 10 minut.
- Solimo in posujemo z mediteranskimi zelišči. Premešamo.
- Kuskus pripravimo po navodilih proizvajalca ter ga vmešamo v praženo zelenjavo.
- Jed lahko uživamo toplo ali hladno.
0 comments on “Kuskus z zelenjavo”Add yours →