Kakijeva sladica

Kakijeva sladica. Kremna sladka kakijeva sladica v kozarčku. V tem času, ko je sezona kakijev, lahko hitro in enostavno pripravimo to okusno sladico.

Potrebujemo za 6 – 8 kozarčkov:

3-4 mehke kakije, 250 gr mascarpone sira, 100 gr skute (raje pasirane), 200 ml smetane za stepanje, 1 zavitek vanili sladkorja, sladkor, nekaj piškotov za dno kozarčka (jaz sem uporabila okus cimet/mandelj)

kakijeva sladica

Kakije olupimo in jih s paličnim mešalnikom spasiramo.

Mascarpone obdelamo v mehko kremo z električnimi metlicami. Dodamo zavitek vanili sladkorja in po želji še nekaj sladkorja. Nato dodamo skuto in premešamo. V drugi posodi stepemo smetano, ki jo spet po okusu sladkamo. V posodo s kremo iz mascarpone sira in skute dodamo približno 3 žlice stepene smetane in premešamo z lopatko.

Smetana se stepa ohlajena in pri najvišji stopnji električnih metlic. Tisti, ki smetano sladkamo, sladkor dodamo tik pred koncem stepanja.

Piškote nadrobimo in z njimi napolnimo dno vsakega kozarčka. Na zdrobljene piškote damo najprej nekaj žličk kreme, nato kakijev pire in spet malo kreme in kakijevega pireja. Zaključimo z žlico stepene sladke smetane.

Sladico lahko okrasimo z mletim cimetom, mešanico rjavega sladkorja in cimeta ali pa z zlatim jedilnim prahom, kot sem to storila jaz.

Kakijeve kozarčke postavimo za kakšno uro v hladilnik, da se ohladijo preden jih postrežemo.

Nič pa ni narobe, če se z njimi posladkamo takoj, ko jih pripravimo.

0 comments on “Kakijeva sladicaAdd yours →

Dodaj odgovor