Hokaido bučna juha s korenčkom in krompirjem ter čilijem za piko na i. Kremna juha, ki ima omamen vonj po sveži hokaido buči. Čili pa z rahlo ostrim okusom doda tisti svoj izrazit okus.
Potrebujemo:
Količina za 4-6 krožnikov
500gr Hokaido buče, 2 čebuli, 3 srednje velike korenčke, 2 manjša krompirja, 1 srednje pekoč čili, 1 žlička domače mešanice iz jušnih začimb, sol, olje, 600ml vode
Bučo operemo in skupaj z olupkom narežemo na majhne kocke. Čebulo drobno nasekljamo. Korenček narežemo na majhne kocke. Tako tudi olupljen krompir. Čili nasekljamo na drobne kolobarčke.
Na olju popražimo sesekljano čebulo, vendar pazimo, da ne porjavi, dodamo krompir, premešamo in dolijemo vodo. Dodamo bučo in korenček. Solimo. Pokrito kuhamo 30 minut. Nato dodamo čili in jušne začimbe. Kuhamo še 10 minut.
Vse skupaj spasiramo, da postane juha svilnato gladka.
Ponudimo s smetano, bučnim oljem ter bučnimi semeni. Prav tako jo lahko popestrite s kruhovimi kockami.
Primerna je tako kot predjed kot glavna jed.
0 comments on “Hokaido bučna juha”Add yours →