Piščančji golaž

Piščančji golaž je še ena izmed jedi, ki me vrne v otroštvo. Babica je pripravila tako slasten piščančji golaž, da smo si obliznili vse prste. In tudi moj je prav tak.

Potrebujemo:

1 manjšega piščanca, 1 manjšo čebulo, mleto rdečo sladko papriko, olje, sol, podmet iz moke in vode

Piščanca operemo, odstranimo kožo s tistih delov iz katerih lahko in ga razkosamo na posamezne dele. Perutničke in nogice pustimo cele, prsi narežemo na manjše kose.

Na olju popražimo čebulo, vendar je ne zapečemo. Dodamo kose piščanca, solimo in jih rahlo zapečemo. Pazimo, da jih ne zapečemo preveč. Nato dodamo 1/2 – 1 jušne žlice sladke mlete paprike. Dobro premešamo in  odstavimo, da se mleta paprika ne zasmodi, ker postane grenka. Po minutki prilijemo vodo, toliko, da je vse meso prekrito in damo nazaj na toplo ploščo. Temperaturo zmanjšamo toliko, da nam rahlo vre.

Ko nam vre približno 30 minut, zgostimo z mešanico vode in moke do želene gostote. Kuhamo še 10 minut. Vsega skupaj golaž kuhamo od 50-60 minut. Pazimo, da meso ne razpade.

K piščančjemu golažu se najbolj poda kuhan krompir v kosih, ki ga na krožniku z vilico zmečkamo ali pire krompir in obvezno zelena solata.

Piščančji golaž

0 comments on “Piščančji golažAdd yours →

Dodaj odgovor