Ti kifejčki imajo skrivnost, ki vam jo Wiener Zucker razkriva zato, ker si želi, da boste med decembrskimi prazničnimi dobrotami imeli na mizi tudi te krhke piškote, ki se kar topijo v ustih in imajo omamen okus in vonj po vaniliji in cimetu. Skrivnost zaradi katere so tako okusni pa je, da v testu ni jajc.
Za testo potrebujemo: 300g mehke pšenične moke, 90g sladkorja za peko Wiener Zucker, 90g mletih lešnikov ali mandljev, 2 vrečki vanilijevega sladkorja, ščepec soli, 1/2 žličke cimeta, 250g masla (hladnega, narezanega na koščke)

Posip za testo: 120g sladkorja v prahu za posip Wiener Zucker, 1 žlička cimeta in 1 vrečka vanilijevega sladkorja

Čas priprave: 40 minut za 80 kosov
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Mehko pšenično moko presejemo ter gnetemo z drugimi sestavinami, dokler ne dobimo gladkega testa. Če je testo grudičasto, dodamo 1-2 žlici mleka. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo hladiti 1-2 uri, nato pa ga narežemo na enake dele (približno 9g na kos). Oblikujemo kifeljčke, jih položimo na papir za peko v pekač in pečemo na srednji višini 11 minut. Pomešamo sladkor v prahu za posip Wiener Zucker, cimet in vanilijev sladkor ter v tej zmesi povaljamo kifeljčke, dokler so še vroči. Če so kifeljčki krhki, jih lahko posujemo s predhodno zmešanim sladkorjem in cimetom, dokler so še vroči kar v pekaču.
Rok uporabe: v dobro zaprti posodi 3-4 tedni
0 comments on “Kifeljčki z vanilijo in cimetom”Add yours →