Zimske čokoladne rezine

Zimske čokoladne rezine Wiener Zucker so še ena od najljubših prazničnih sladic, ki so predstavljene v njihovi knjižici “Klasični recepti”.

Sestavine za velik pekač z merami 47 x 39 cm:

Testo: 8 jajc, 300 g mehkega masla, 300 g sladkorja za peko Wiener Zucker, 1 vrečka vanilijevega sladkorja, 300 g čokolade za kuhanje, 270 g mletih lešnikov, 1/2 vrečkice pecilnega praška, 140 g mehke pšenične moke

sladkor za peko wiener zucker

Glazura: 75 ml zimskega čaja ali čaja z okusom gozdnih sadežev iz dveh vrečk, 500 g finega sladkorja v prahu Wiener Zucker, 5 žlic ruma

fini sladkor v prahu wiener zucker

Priprava:  Ločimo rumenjake in beljake ter vmešamo beljake v sneg. Mehko maslo na rahlo zmešamo s sladkorjem za peko Wiener Zucker ter postopoma dodamo rumenjake in dobro mešamo. Stopimo čokolado, vanjo dodamo lešnike in pecilni prašek, ki smo ga predhodno zmešali z mehko pšenično moko. Postopoma dodajamo pripravljeno zmes snega iz beljakov.

Nastalo zmes položimo na papir za peko v pekač ter pečemo 30-35 minut v predhodno ogreti pečici na 175 stopinj Celzija. Zavremo 75 ml vode, kateri dodamo dve vrečki zimskega čaja, ki naj nato stoji 15 minut. Vrečki odstranimo. Za glazuro iz ruma dobro premešamo fini sladkor v prahu Wiener Zucker, rum in čaj. Dodamo le toliko čaja, da nastane fina, gosta in tekoča masa. Še toplo pecivo prelijemo z glazuro ter pustimo, da se slednja posuši. Pecivo režemo na majhne kocke.

Rok uporabe v dobro zaprti posodi: 3 tedni

Nasvet: za preizkus peciva proti koncu peke prebodite testo s tanko leseno palčko (nabodalce). Če se zmes ne prime površine, je testo pečeno.

0 comments on “Zimske čokoladne rezineAdd yours →

Dodaj odgovor