Linško pecivo

V praznični zbirki “Klasični recepti-najljubše praznične sladice” Wiener Zucker najdete tudi recept za pripravo Linškega peciva. Tudi to je ena izmed sladic, ki v prazničnem času ne sme manjkati na mizi.

Sestavine za peko v velikem pekaču 47 cm x 39 cm

Testo: 250 g masla, 1 jajce, 1 rumenjak, 250 g mehke pšenične moke, 150 g sladkorja za peko Wiener Zucker, 200 g mletih mandljev, 1/2 vrečke pecilnega praška, 1 žlica mletega cimeta, ščepec mletih klinčkov, ščepec soli

fini sladkor za peko wiener zucker

Namaz: 400 g ribezove marmelade, 1 žlica ruma, sladkor v prahu za posip Wiener Zucker

sladkor za posip wiener zucker

Čas priprave: 35 minut

Priprava: Pečico predhodno ogrejemo na 160 stopinj Celzija. Maslo zrežemo na koščke in ga skupaj z jajcem, rumenjakom in vsemi ostalimi suhimi sestavinami ročno zgnetemo, dokler ne dobimo testa. 2/3 testa razvlečemo po pekaču do skrajnega roba pekača. Zmešamo ribezovo marmelado in rum ter ju razmažemo po testu. Ostanek testa razvlečemo na tanko ter ga režemo na trakce v širini 1 cm. Položimo jih diagonalno po pekaču v razmiku od 1 do 1,5 cm. Pecivo pečemo 20 minut na srednji višini pri temperaturi 160 stopinj Celzija. Pustimo, da se dobro ohladi ter razrežemo na trakove (pravokotnike). Narahlo posujemo s sladkorjem v prahu za posip Wiener Zucker.

Rok uporabe v dobro zaprti posodi: 3 tedni

Nasvet: Hitra priprava. Če testo postane grudasto, dodajte 1-2 žlici hladne vode. Marmelado lahko sicer uporabite katerokoli, po vašem okusu. Le, da rdeča doda tisto praznično noto.

 

0 comments on “Linško pecivoAdd yours →

Dodaj odgovor