Krhki masleni piškoti z makom in slivovo marmelado

Krhki masleni piškoti z makom in slivovo marmelado so prav tako sladica, ki je predstavljena v lični knjižici “Klasični recepti-najljubše praznične sladice” podjetja Wiener Zucker. Privlačen je že njihov videz, z okusom maka in slivove marmelade pa nas čisto prevzamejo.

Sestavine za velik pekač z merami 47 cm x 39 cm

Testo: 250 g mehkega masla, 120 g sladkorja za peko Wiener Zucker, 1 jajce, 1 vrečka vanilijevega sladkorja, ščepec soli, 80 ml mleka, 340 g mehke pšenične moke, 70 g mletega maka

sladkor za peko wiener zucker

Premaz: slivova marmelada, čokoladna glazura, malo maka

Priprava: Mehko maslo mešamo s saldkorjem za peko Wiener Zucker, dokler ne dobimo penaste zmesi, nato dodamo mleko, mehko moko ter mak in jo vlijemo v kalup za iztiskanje testa. Ustvarjamo odtise palčk, krogov oziroma poljubne oblike na predhodno pripravljenemu pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo 10-12 minut v pečici, ki jo predhodno segrejemo na 170 stopinj Celzija, dokler ni barva piškotov svetlo rjava. Polovico piškotov premažemo s slivovo marmelado, drugo polovico piškotov pa položimo na premazani del peciva, da dobimo obliko “sendviča”. Piškote do polovice pomočimo v čokoladno glazuro in čokoladne vrhove posujemo z makom. Če niste ljubitelji maka, lahko namesto maka uporabite kokosovo moko ali drugo poljubno sestavino. Piškote lahko polnimo tudi z malinovo ali ribezovo marmelado.

Rok uporabnosti v dobro zaprti posodi: 3 tedni

Nasvet: gotovo testo nemudoma iztisnemo na pekač, sicer se strdi in ga je težje oblikovati.

0 comments on “Krhki masleni piškoti z makom in slivovo marmeladoAdd yours →

Dodaj odgovor