Krhka pita z jabolki (moka brez glutena). Moko lahko nadomestite z navadno belo, ostro ali polnozrnato. Jabolčni nadev naredi to sladico polnega okusa.
Video recept
Potrebujemo:
Za keramični pekač mere 28 x 19 cm
Potrebujemo
Za krhko testo: 450 g moke brez glutena, 50 g sladkorja, 1 jajce, 150 g masla Pomurskih mlekarn, 125 ml tekoče smetane za stepanje Pomurskih mlekarn, 5 ml pomarančne arome, ščepec soli, 1 zavitek pecilnega praška
Za nadev: 3 sočna rumena jabolka, 30 g masla Pomurskih mlekarn (manjše koščke), 80 g sladkorja
Potrebujemo še: sladkor v prahu za posip
Čas priprave: 20 minut
Čas pečenja: 30 minut
Priprava:
1. V skledi zmešamo moko in sladkor,
v sredini naredimo jamico v katero damo jajce,
maslo sobne temperature,
tekočo smetano,
pomarančno aromo,
sol
in nazadnje pecilni prašek.
Dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo.
2. Testo razdelimo na polovico in vsako polovico posebej razvaljamo na peki papirju.
3. V pekač položimo polovico razvaljanega testa s peki papirjem. Testo večkrat prebodemo z vilicami.
4. Jabolka olupimo, odstranimo trdi sredinski del s pečkami ter jih naribamo na ribež z večjimi luknjami. Naribana jabolka porazdelimo po testu, potresemo s sladkorjem in porazdelimo koščke masla.
5. Čez jabolčni nadev položimo drugo plast testa in robove primemo skupaj ter jih spodvihamo navzgor.
6. Pečemo 30 minut v pred ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
7. Ohladimo ter posujemo s sladkorjem v prahu. Pito režemo na kocke.
Naribana jabolka lahko v skledi zamešamo s sladkorjem in šele nato porazdelimo po testu.
Jabolka ne stiskamo, da spustijo sok, ker se med pečenjem testo okusno prepoji s sokom.
0 comments on “Krhka pita z jabolki (moka brez glutena)”Add yours →