Pirin hlebček brez gnetenja. Še en okusen in čudovito luknjast kruh, ki ohrani svežino, saj ima visoko hidracijo. In kar je najpomembneje, sestavine samo zamešamo v gladko maso in na toplem pustimo, da počiva 10 ur.
Hlebček je res enostaven za pripravo. Kar pa je najpomembneje, ima hrustljavo skorjico in mehko sredico polno luknjic.
Potrebujemo:
255 g pirine moke , 240 ml mlačne vode, 4 g soli, 3 g svežega kvasa
Priprava:
- V skledo damo mlačno vodo in nadrobljen kvas.
- Stehtamo moko ter ji dodamo sol. Premešamo in jo dodamo v skledo k vodi.
- Z leseno penovko dobro premešamo. Pazimo, da ni grudic.
- Dobimo zelo tekočo in lepljivo maso. Naj vas ne skrbi, počasi bo masa naraščala.
- Skledo postavimo na toplo. Počiva naj 10 ur.
- Po preteku 10 ur bo naše testo še vedno precej tekoče in polno mehurčkov.
- Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.
- Pekač obložimo s peki papirjem in ga rahlo posujemo z moko.
- V obložen pekač vlijemo maso.
- Pekač postavimo v pečico in kruh pečemo približno 35 minut oziroma tako dolgo, dokler skorjica ni lepo zlato rjavo obarvana.
- Pečen hlebček vzamemo iz pekača in ga postavimo na rešeto, da se popolnoma ohladi.
- Ponudimo ga k mesnemu ali sirnemu narezku, če ga seveda prej ne zaužijemo samega.
0 comments on “Pirin hlebček brez gnetenja”Add yours →