Marmelada iz hrušk. Preprost in enostaven recept iz domačih hrušk.

Potrebujemo:
2 kg hrušk sorte viljamovka, 1 kg sladkorja
poljubni stekleni kozarčki s pokrovčki
- Hruške operemo, jih obrišemo, odstranimo peclje ter prerežemo na polovico oziroma na četrtine. Odstranimo še pečke. Krhlje hrušk narežemo na manjše kocke.
- V lonec damo narezane hruške in sladkor.
- Prižgemo kuhalno ploščo in vsebino lonca segrejemo.
- Ko zavre, temperaturo kuhalne plošče znižamo na zmerno in pogosto mešamo z leseno penovko, da se ne prismodi.
- Marmelada naj odkrita vre na zmernem ognju od pol ure do ene ure, odvisno kako gosto želimo.
- Preden kuhališče ugasnemo naredimo preizkus gostote tako, da žličko marmelade damo na krožnik in počakamo, da se ohladi.
- Kuhano marmelado prelijemo v suhe in čiste steklene kozarčke in jih hermetično zapremo.
- Kozarčke postavim na krpo in jih z drugo pokrijem, ter pustim, da se čez noč ohladijo.
- Če niste prepričani, da bodo res dobro zaprti, jih lahko z vsebino prekuhate ali pa jih v pekaču skupaj z vodo “zapečete” v pečici.
- Kozarčke z marmelado hranite v temnem prostoru ali pa v hladilniku.


Fotografije v objavi so last Marine Jeran, članice Fb kulinarične skupine “Kuhamo z ljubeznijo”.
Marina iz <3 srca <3 hvala za fotografije, ki krasijo ta recept na mojem blogu.
0 comments on “Marmelada iz hrušk”Add yours →