Marmeladni žepki z domačo marelično marmelado. Klasični piškoti, ki v naši družini prehajajo po ženski strani iz roda v rod. Recept je že pred 70 leti uporabljala moja babica. In zame so to eni izmed najboljših piškotov.
Potrebujemo:
Za testo: 500 g mehke moke, 1 vrečkica pecilnega praška, 180 g kisle smetane, 250 g masla sobne temperature, 200 g sladkorja za peko Wiener Zucker
Za polnilo: marelična marmelada (uporabite lahko marmelado po vašem okusu)
Za posip: sladkor v prahu Wiener Zucker
Vse sestavine dobro pregnetemo. Testo zavijemo v prozorno folijo in ga za eno uro postavimo v hladilnik.
Na pomokani delovni površini testo razvaljamo na debelino 3 milimetrov in izrežemo poljubno velike kroge. V sredino vsakega kroga damo marmelado. Krog prepognemo tako, da nastane polkrog. Robove potlačimo z vilicami, da marmelada med peko ne teče iz piškotov.
Pečemo 15 minut v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Še tople piškote posujemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker, ki se ne topi.
0 comments on “Marmeladni žepki”Add yours →