Mesni golaž

MESNI GOLAŽ

 

Potrebujemo: 1kg prašičkovega stegna, 2 večji čebuli, 1 strok česna, olje, sol, poper, paradižnikov koncentrat iz tube, 1 žlica moke, voda.

V večji ponvi segrejemo olje in dodamo na drobno narezano čebulo. Počakamo, da dobi lepo zlato barvo. Dodamo na koščke narezano meso ter sesekljan strok česna. Na visoki temperaturi meso zarjavimo ter solimo, nato dolijemo vodo in meso 60-70 min dušimo. Dodamo žlico paradižnikovega koncentrata in kuhljamo še 10 minut. V lončku zmešamo 1 žlico moke in vodo, da mesno omako zgostimo. Če se nam zdi preredko dodamo še malo mešanice vode in moke. Nato golaž še malo povremo in odstavimo.

K takemu golažu ponudimo testenine, pire krompir, kuhan krompir v kosih, krompirjeve njoke, ocvrte krompirjeve svaljke ali pa bel kruh.

0 comments on “Mesni golažAdd yours →

Dodaj odgovor