Mlečni zdrob s čokolado

Mlečni zdrob je ena od sladic iz mojega otroštva, ki je nikoli nisem marala. Je pa željo po njej pred časom izrazil moj sin, po tistem, ko ga je jedel v šoli za malico. In seveda sem ga začela pripravljati tudi doma. Klasičnega, z mlekom. Sam pa si ga je na koncu posul z ogromno kakava in vse skupaj premešal. Pa sem si rekla, poskusim pripraviti čokoladnega. In tako je nastal ta recept.

Mlečni zdrob s čokolado

Za 4 kozarčke od 2 dl potrebujemo: 600 ml mleka, 60 g pšeničnega zdroba, 1 zvrhana jž čokolade v prahu (uporabila sem temno), 1 tanka rezina masla, ščepec soli, sladkor ali eritritol po okusu, stepena smetana, višnje v sirupu (po želji)

Priprava:

  1. Stepemo smetano za stepanje in jo po okusu sladkamo. Do uporabe jo hranimo v hladilniku.
  2. Moj nasvet za stepanje smetane: Smetana za stepanje mora biti vedno dovolj hladna (6°C), za stepanje uporabljamo ozko in visoko posodo, stepamo pri najvišji hitrosti mešalnika, metlice se morajo vrteti vedno v isto smer. Sama velikokrat stepam v posodi in z metlicami, ki sem jih predhodno imela v hladilniku približno 10 – 15 minut.
  3. Mleko segrejemo in dodamo maslo ter ščepec soli.
  4. Tik preden zavre znižamo temperaturo kuhališča, v mleko vsujemo pšenični zdrob in pričnemo z nenehnim mešanjem z ročno metlico.
  5. Po 5 minutah mešanja, ko se zdrob že gosti, dodamo čokolado v prahu. Jaz jo presejem skozi cedilo, da ne nastanejo čokoladne grudice.
  6. Spet mešamo z ročno metlico.
  7. Nato dodamo še sladkor po okusu in spet mešamo.
  8. Pšenični zdrob kuhamo 10 minut. Nato odstavimo in ga razdelimo v kozarčke. Počakamo, da se malce ohladi.
  9. Ohlajenemu dodamo smetano in po želji višnje v sirupu.
  10. Mlečni zdrob s čokolado lahko postrežemo kot sladico ali kot obrok za zajtrk ali večerjo.
Mlečni zdrob s čokolado

0 comments on “Mlečni zdrob s čokoladoAdd yours →

Dodaj odgovor