Ko nam ostaja stara francoska štručka ali mlečne bele žemlje in imamo polno vazo Nutelle (zdrava ali nezdrava…Pustimo sedaj to) lahko pripravimo odlično sladko jed.
Potrebujemo: francosko štručko staro 2-3 dni, 1 jajce, 2 žlici sladkorja, 250 ml mleka, maslo in sladkor v prahu.
Francosko štručko narežemo na cm rezine tako, da se po dve rezini na hrbtni strani držita skupaj. Vmes dodamo polno žlico namaza. V skledi z ročno metlico zmešamo sladkor, jajce in mleko. Vse namazane kruhke potopimo v mlečno mešanico, da se z obeh strani prepojijo s tekočino.
V ponvi razpustimo 2 cm rezino masla, ko zacvrči, v ponev položimo kruhke in jih lepo hrustljavo zapečemo z obeh strani.
Postrežemo potresemo s sladkorjem v prahu.
0 comments on “Nutella masleni ocvrtki”Add yours →