Vanilijeve rezine postrežene v kozarčkih

Vsekakor obstaja že veliko variant te znamenite sladice, ki ji Slovenci rečemo “kremšnita”. Jaz moji rečem vanilijeva rezina v  kozarčku….

Za 6 kozarčkov prostornine 210 ml potrebujemo sledeče sestavine.

Za testo: 1 zavitek listnatega testa, sladkor v prahu

Za kremo: 250 ml tekoče sladke smetane, 75 ml mleka, 75 gr sladkorja, 70 gr jedilnega škroba, 4 sveže rumenjake, 1 palčko vanilije v stroku.

Listnato testo raztegnemo na peki papirju na pekač. Razrežemo na malce manjše kroge kot je premer kozarčkov v katerih bomo postregli, malce prepikamo z vilico ter spečemo po navodilih na embalaži.

V lonec zlijemo smetano, mleko ter dodamo strok vanilije, katerega smo predhodno po dolžini prerezali in iz njega v lonec stresemo semena ter nato še cel zunanji del. Zavremo, lonec odstavimo ter pustimo počivat 30 min.

Medtem v drugem loncu z električnimi metlicami zmešamo sladkor, škrob ter rumenjake v puhasto svetlo kremo. Po 30 minutah “namakanja” vanilije jo skozi cedilo prelijemo k sladkim rumenjakom ter ročno z metlico na šibkem ognju dobro vse skupaj pazljivo mešamo in pazimo, da ne nastanejo grudice. Kremo kuhljamo 15 minut nato jo odstavimo in ohladimo.

V vsak kozarček položimo en krog listnatega testa, čez 2 žlici vanilijeve kreme, 1 žlico stepene sladke smetane ter na vrh še en krog listnatega testa, ki ga posujemo s sladkorjem v prahu.

Sladico za nekaj ur postavimo v hladilnik in jo nato ohlajeno postrežemo.

Če nam ostaja kreme, jo tako pripravljeno lahko hranimo neprodušno zaprto v hladilniku do 2 dni.

0 comments on “Vanilijeve rezine postrežene v kozarčkihAdd yours →

Dodaj odgovor