Obloženi kruhki za zajtrk

To, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva že vsi vemo. Se res držimo tega pravila in si vsakodnevno vzamemo čas za ta obrok? In kaj je dobro, da imamo na krožniku za zajtrk? Kot pravi rek; »Zajtrkuj kot kralj,…« naj nam bo resnično vodilo, če želimo imeti zdrave navade glede prehranjevanja.

Potrebujemo: rezine polnozrnatega kruha, sirni namaz, posni sir Quark, šampinjone, rezine dimljenega lososa, rezine kraškega pršuta, črne grške olive, rukolo, jagode, svežo baziliko, svež peteršilj, mehko kuhana jajca, avokado, mešanica italijanskih začimb, koper, sol, oljčno olje, glazuro iz balzamičnega kisa

Priprava:

  1. Šampinjone očistimo, operemo, osušimo z brisačko in jih popražimo (10 min) na oljčnem olju. Solimo in jih posujemo s sesekljanim peteršiljem.
  2. Meso avokada izdolbemo iz lupine, ga z vilicami zmečkamo, dodamo par kapljic oljčnega olja in ščepec soli.
  3. Jagode očistimo, operemo in narežemo na kolobarje.
  4. Operemo in osušimo še rukolo in baziliko.
  5. Jajca skuhamo tako, da bo rumenjak še tekoč, jih malo ohladimo in olupimo.

Kruhke sestavimo tako:

Rezina kruha + sirni namaz + rezina kraškega pršuta + črne grške olive + bazilika + oljčno olje

Rezina kruha + sirni namaz + pečeni šampinjoni + oljčno olje

Rezina kruha + posni sir Quark + rukola + rezine jagod + glazura balzamičnega kisa

Rezina kruha + namaz iz avokada + rezine dimljenega lososa + koper

Zraven ponudimo še v mehko kuhana jajca.

Dober tek!

Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice www.sladkoslanebrboncice.si

0 comments on “Obloženi kruhki za zajtrkAdd yours →

Dodaj odgovor