Ocvrt polnjen zrezek “Kraški Ljubljančan”

Ocvrt polnjen zrezek “Kraški Ljubljančan” je moja različica Ljubljanskega zrezka, pri katerem uporabljajo šunko, jaz pa jih, kot Primorka, polnim s kraškim pršutom.

Potrebujemo:

zrezke svinjskega kareja (jaz kupim kar cel kos kareja in si sama narežem zrezke za polnjenje tako, da prvega ne zarežem do konca, to storim šele z drugim in tako dobim žepke za polnjenje), rezine suhega kraškega pršuta, sir Trapist, sol, poper, olje za cvretje, krušne drobtine (tudi te meljem sama doma iz črnega in belega kruha, ki mi ostane od preteklih dni, namreč bolj so mi všeč grobo mlete domače drobtine).

Odrezane “dvojne” zrezke narahlo potolčemo, rahlo solimo, ker je slan že sam pršut in popramo. Na razprte zrezke položimo najprej rezino ali dve pršuta ter rezino ali več sira. Zrezek prepognemo po polovici in ob odprtih robovih stisnemo z enim ali dvema lesenima nabodalcema, da se med cvrenjem ne odpirajo. Pripravljene polnjene zrezke najprej povaljamo v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in nato še v drobtinah. Zrezke cvremo v toplem olju približno 7-8 minut na vsaki strani. Prvo stran cvremo v pokriti posodi, drugo v odkriti. Preden jih položimo na krožnik, iz njih izvlečemo lesena nabodalca.

K kraško ljubljanskemu zrezku ponudimo prilogo iz kuhane zelenjave ter kuhan krompir v drobtinah.

Ocvrt polnjen zrezek “Kraški Ljubljančan”

0 comments on “Ocvrt polnjen zrezek “Kraški Ljubljančan”Add yours →

Dodaj odgovor