Parmigiana di melanzane je po slovensko zloženka z jajčevci.
Za pekač na fotografiji (cca 20 x 20 cm) potrebujemo:
500 g jajčevcev, 500 ml paradižnikove omake, 500 g mozzarelle, 150 g ribanega parmezana, sol, sveža bazilika
Priprava:
- Jajčevce narežemo na 0,5 cm rezine. Posolimo.
- Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo jajčevce, ki jih prelijemo z oljem in postavimo v pečico. Uporabimo žar funkcijo in jajčevce zapečemo (približno 20 – 25 minut). Po želji jih lahko opečemo na žaru ali v ponvi.
- Medtem pripravimo omako.
- Mozzarello s prsti natrgamo in pustimo na cedilu, da odteče čimveč vode.
- Pečene jajčevce vzamemo iz pečice.
- V pekač damo najprej nekaj žlic paradižnikove omake, sledijo pečeni jajčevci, paradižnikova omaka, natrgana mozzarella ter riban parmezan.
- Plasti ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin. Praviloma jo pripravimo iz treh plasti jajčevcev. Zadnja plast pa se zaključi s parmezanom posutem po mozzarelli. Po vrhu dodamo še lističe sveže bazilike.
- Pekač postavimo v prej ogreto pečico in pečemo 20 – 25 minut.
- Pečeno naj počiva 10 minut, da se lepše reže, ko serviramo na krožnike.
0 comments on “Parmigiana di melanzane”Add yours →