Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane je po slovensko zloženka z jajčevci.

Za pekač na fotografiji (cca 20 x 20 cm) potrebujemo:

500 g jajčevcev, 500 ml paradižnikove omake, 500 g mozzarelle, 150 g ribanega parmezana, sol, sveža bazilika

Priprava:

  1. Jajčevce narežemo na 0,5 cm rezine. Posolimo.
  2. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo jajčevce, ki jih prelijemo z oljem in postavimo v pečico. Uporabimo žar funkcijo in jajčevce zapečemo (približno 20 – 25 minut). Po želji jih lahko opečemo na žaru ali v ponvi.
  3. Medtem pripravimo omako.
  4. Mozzarello s prsti natrgamo in pustimo na cedilu, da odteče čimveč vode.
  5. Pečene jajčevce vzamemo iz pečice.
  6. V pekač damo najprej nekaj žlic paradižnikove omake, sledijo pečeni jajčevci, paradižnikova omaka, natrgana mozzarella ter riban parmezan.
  7. Plasti ponavljamo dokler ne porabimo vseh sestavin. Praviloma jo pripravimo iz treh plasti jajčevcev. Zadnja plast pa se zaključi s parmezanom posutem po mozzarelli. Po vrhu dodamo še lističe sveže bazilike.
  8. Pekač postavimo v prej ogreto pečico in pečemo 20 – 25 minut.
  9. Pečeno naj počiva 10 minut, da se lepše reže, ko serviramo na krožnike.
Parmigiana di melanzane
Parmigiana di melanzane
Parmigiana di melanzane

0 comments on “Parmigiana di melanzaneAdd yours →

Dodaj odgovor