Paradižnikova omaka ali salsa

Potrebujemo: 1kg domačih zrelih paradižnikov (pomidorov), nekaj svežih listov bazilike, 2 ščepa sušene bazilike, 1 čebulo, 6 žlic deviškega oljčnega olja, 2 žlici sladkorja, 3 ščepe soli, 2 žlici mleka

Paradižnike operemo in olupimo. Narežemo jih na manjše koščke. V loncu segrejemo olje in dodamo drobno nasekljano čebulo. Ko čebula zarumeni, dodamo paradižnike skupaj s tekočino. Nato dodamo sladkor in sol ter svežo in sušeno baziliko. Pustimo, da vre na srednji temperaturi. Po približno 20 minutah dodamo mleko in kuhamo še dobrih 10 minut odkrito, da se omaka rahlo zgosti. Tik pred koncem poskusimo, če je morda še kisla, ji dodamo še malo sladkorja oziroma, če nam ni dovolj slana, dodamo še malo soli.

Print Friendly, PDF & Email