Parmigiana monoporcija

Za 1 porcijo potrebujemo: 3 dober centimeter debele rezine večjega jajčevca, oljčno olje, paradižnikov pesto, 2 rezini parmezana v topljenih rezinah (toast sir), 3 pol cm rezine paradižnika, sol, sušeno baziliko

Rezine jajčevca solimo in počakamo, da spusti vodo. Nato v ponvi segrejemo nekaj kapljic olja in jih popečemo, da se zmehčajo in dobijo lepo rjavo barvo. Iz ponve jih položimo na papirnato brisačko, da vsrka odvečno maščobo. Medtem z obeh strani popečemo rezine paradižnika, ki jih rahlo solimo in posujemo s sušeno baziliko. Na krožnik postavimo rezino jajčevca, nanj krog parmezana (krog dobimo tako, da iz kvadratne rezine topljenega parmezana izrežemo krog z modelčkom za krofe ali s kozarcem), na sir pa položimo paradižnik. Isto ponovimo še dvakrat, le, da na tretjo rezino paradižnika ne položimo več rezine jajčevca. Ker so vse sestavine še ople, se sir lepo raztopi. V sredino parmigiane zapičimo leseno nabodalce.

Za dekoracijo lahko uporabimo še riban parmezan in sveže lističe bazilike.

0 comments on “Parmigiana monoporcijaAdd yours →

Dodaj odgovor