Torta cheesecake breskev

Cheesecake z breskvami je še ena hitra torta s piškotnim dnom, ki je enostavna in hitra za pripravo. Okusne domače breskve ji dajo tisto nepozabno svežino v teh vročih poletnih dneh.

Tortico sem naredila v tortnem modelu premera 16 cm.

Potrebujemo: 160 gr piškotov (uporabila sem piškote Frollini dolcemente glasati, fotografija je na dnu prispevka) plus 5 piškotov za v nadev, 60 gr masla, 3 večje breskve (2 za dekoracijo, 1 za nadev), 4 žlice domače breskove marmelade, 250 gr mascarpone sira, 125 gr rikote, 100 ml smetane za stepanje, 1 zavitek vanili sladkorja, 4 žlice sladkorja v prahu, 1 zavitek kremfix, 4 lističi želatine, 2 žlici sladkorja

Najprej pripravimo piškotno dno. Piškote damo v pvc vrečko in jih z lesenim valjarjem zdrobimo. Damo jih v skeldo skupaj z 60 gr masla. Dobro pregnetemo, da se maslo popolnoma raztopi in poveže z zdrobljenimi piškoti. S tako dobljeno maso napolnimo dno pekača in maso poravnamo. Pekač postavimo v hladilnik.

Stepemo smetano, kateri med mešanjem dodamo 2 žlici sladkorja v prahu, 1 zavitek vanili sladkorja ter zavitek kremfix-a. Stepeno smetano postavimo v hladilnik.

V drugi skledi zmešamo mascarpone sir, rikoto ter 2 žlici sladkorja v prahu.

Lističe želatine namočimo v hladni vodi. 1 breskev razkoščičimo in jo s paličnim mešalnikom spasiramo. Prelijemo v lonček, dodamo 2 žlici kristalnega sladkorja in segrejemo. Dodamo še 4 žlice marmelade. Ohladimo ter vmešamo želatino.

Ko se ohladi, jo vmešamo v sladko kremo iz mascarpone sira in rikote. Na koncu na rahlo vmešamo še smetano ter 5 nalomljenih piškotov. Nadev je kar tekoč, vendar naj vas ne skrbi, po 12 urah ohlajanja v hladilniku, se krema strdi. Nadev vlijemo v pekač na pišlotno dno, ter ga za najmanj 12 ur postavimo v hladilnik.

Torto dekoriramo pred serviranjem z na rezine narezanimi breskvami.

Spodnja fotografija prikazuje piškote, ki sem jih uporabila za dno torte. Kupila sem jih v Eurospinu.

 

 

 

0 comments on “Torta cheesecake breskevAdd yours →

Dodaj odgovor