Torta slani cheescake

S tem slanim cheesecakeom boste navdušili vse, še posebej pa sirne navdušence 😉

Za model premera 16cm potrebujemo:

140gr taralli obročkov (lahko uporabite tudi slane krekerje ali grisine), 70gr masla, 250gr nepasirane skute, 200gr svežega sirnega namaza (jaz uporabljam Abc), žličko olivnega olja, sol, poper, mlet čili, 100gr rukole, češnjev paradižnik

V močnejši pvc vrečki z lesenim valjarjem zdrobimo taralle. V skledi jih zmešamo skupaj z maslom sobne temperature. Z dobljeno maso obložimo pekač, ki smo ga po obodu narahlo namazali z maslom. Postavimo v hladilnik.

Medtem pripravimo nadev. Skuto zamešamo skupaj s sirnim namazom. Dodamo žličko olivnega olja, dve žlici parmezana ter po okusu dodamo sol, poper in mlet čili. Nadev dobro, a na rahlo premešamo ter ga damo na dno iz tarallov. Nadev na vrhu lepo poravnamo. V hladilniku naj slana torta stoji vsaj 12 ur.

Pred serviranjem jo dekoriramo z rukolo in češnjevim paradižnikom. Lahko uporabimo tudi grobo riban parmezan.

Fotografiji predstavljata suhe italijanske kruhke z oljčnim oljem, imenovane Taralli

0 comments on “Torta slani cheescakeAdd yours →

Dodaj odgovor