Torta cheesecake Fior di cacao

Cheesecake torte s piškotnim dnom, so torte brez pečenja, ki so preproste za pripravo in vedno uspejo 😉 Njihov okus pa vedno navduši!

Potrebujemo: 240gr kakavovih piškotov (jaz najraje uporabljam fior di cacao Lidl) plus cca 8 piškotov za v kremo, 80-100gr masla,500gr mascarpone sira, 400ml tekoče smetane za stepanje, 100gr sladkorja v prahu, 2 zavitka vanili sladkorja, 2 vrečkici kremfix-a (pogojno, jaz ga dam samo, ko mi torta stoji v hladilniku manj kot 12h), dekoracija za torto

Model za peko tort s snemljivim in razširljivim obodom premera 24cm

Najprej 240 gr piškotov z lesenim valjarjem zdrobimo v vrečki. Nato jih v skledi zmešamo skupaj z 80-100 gr masla sobne temperature. Ko je res maslo dobro premešano s piškotnimi drobtinicami, z dobljeno maso, ki se še vedno drobi, obložimo pekač. Z žlico poravnamo, da dobimo ravno površino. Pekač s piškotnim dnom damo v hladilnik.

Medtem zmešamo 500gr mascarpone sira z sladkorjem v prahu ter 1 zavitkom vanili sladkorja. V drugi posodi stepemo 400 ml smetane za stepanje in ji prav tako dodamo vanili sladkor ter po presoji še kremfix. Ko se smetana strdi jo ročno vmešamo v sladek mascarpone. Dobljeni kremi vmešamo še na koščke nalomljene piškote. Kremo naložimo na piškotno dno in jo poravnamo.

Preden torto okrasimo, naj stoji v hladilniku vsaj 4 ure. Torta je najbolj okusna, če jo pustimo čez noč v hladilniku. Nič pa ni narobe, če jo uživamo že po 5 urah hlajenja 😉

Fotografija spodaj prikazuje vrsto piškotov, ki jih uporabljam za dno torte.

0 comments on “Torta cheesecake Fior di cacaoAdd yours →

Dodaj odgovor